NL
hom-website-visual.png

Bezoek een hopbedrijf

Belhop

Belhop bestaat al sinds 1903 en wordt recent gerund door de jonge hopteler Bart Boeraeve.

Het bedrijf is volop aan het moderniseren en uitbreiden, extra hopvelden worden in gebruik genomen en nieuwe hopsoorten worden aangeplant. Hoewel de hopteelt meegaat met zijn tijd, blijft er veel handwerk aan te pas komen. 
De Belgische hop geniet veel aanzien bij de brouwerijen in België en in het buitenland. Daar halen de hoptelers veel voldoening uit. Wie streekbier drinkt, steunt de lokale hopboeren. Een goed excuus!

De boerderij bezoeken kan tijdens de hoppepluk. Reservatie via 057 33 55 49 of bart.boeraeve@gmail.com

www.belhop.be

't Hoppecruyt

Op deze speciale dorpsboerderij kunnen zowel grote als kleine groepen terecht. Er wordt kennis gemaakt met de hedendaagse teelttechniek en je kan genieten van het adembenemende hoplandschap. Je krijgt van de hopteler een actieve gidsbeurt in het hopveld, rond de plukmachine, asten en spiekers. Tijdens het hopscheutenseizoen (maart-begin april) proef je vers geplukte hopscheuten in het hopveld. Vanaf mei kan je insecten onder de loep nemen. In de zomermaanden start de bloei van de hop en in september zie je de pluk van de hopbellen. Er wordt afgesloten met een proevertje: “een Hommeldruppel".

Geen bezoek mogelijk in volgende periodes:
- 1 april t.e.m. 20 mei
- 1 oktober t.e.m. 15 februari
- op zondagnamiddag

www.hoppecruyt.be

Lemahieu

Op het hopbedrijf van de familie Lemahieu maak je kennis met de hopteelt- en pluk.
Ivan toont ook met veel enthousiasme de oogst van de hopscheuten. Terwijl echtgenote Rosa zich toespitst op het verwerken van de hopranken tot allerhande takjeswerk. Met de seizoenen als leidraad en de natuur als inspiratiebron organiseert zij workshops van eind september tot half november.
Dochter en chef-kok Liesbet bereidt er lekkere maaltijden, al dan niet met hopscheuten.

ww.humulus.be