NL FR EN

De 10 geboden der hopscheuten

  • Koop altijd verse hopscheuten. Goede hopscheuten zijn wit en krokant.
  • Reinig de hopscheuten zoals het hoort: kraak (niet snijden) het achterste vezelachtige gedeelte van de hopscheut af.
  • Was de hopscheuten door ze 5 tot 6 keer overvloedig te spoelen met koud water. Zo ben je zeker dat alle aarde en zand weg is.
  • Kook de hopscheuten zo snel mogelijk na het wassen in licht gezouten water en doe er het sap van een halve citroen bij. Gebruik altijd drie keer zoveel water als hopscheuten.
  • Laat de hopscheuten slechts enkele minuten koken en laat ze daarna verschieten in ijskoud water zodat ze krokant blijven.
  • Haal de hopscheuten nooit met de blote hand uit het water na het blancheren.
  • Verwarm de hopscheuten kort in room en nootmuskaat zodat ze niet verkleuren.
  • Bewaar de hopscheuten niet langer dan 3 dagen in de koelkast.
  • Dek de hopscheuten steeds af tegen het licht na het blancheren en zorg dat ze onder vloeistof blijven, want hopscheuten drogen zeer vlug uit.
  • Warm hopscheuten nooit twee- of meermaals op anders zijn ze niet meer krokant.